Dia 2

dimecres, 1 de maig de 2019 – Bucbonera Studios
Em faré una cresta punky


Segon dia de gravació a la Bucbonera (ara l’anomenem la Bombo-negra en clau de broma). I és que aquí els acudits són constants i com diu en Tomàs Robisco, després de tot ens quedarem amb aquests moments divertits que ens brinda la música, beneïda disciplina que ens uneix!

Avui ha tret el nas l’amic cantautor Esteban Faro i en Guillem Roma ha començat a prendre imatges en vídeo de tot el procés, ja que estem preparant unes píndoles breus per a les xarxes, una espècie de vídeo-documental sobre la gravació del disc.

Avancem a bon ritme, en tan sols un matí hem deixat gravades les bateries i baixos de 4 temes més. Avui hem comptat altra vegada amb el flow de’n Miki Santamaria al baix i, com a novetat, en Dani Ktena (Elefantes,…) a la bateria. Per tal que conegueu les possibilitats artístiques de’n Ktena, us deixo un breu vídeo donant el millor de sí mateix:

Primer hem descobert que tenim dos batakas que són éssers d’un altre planeta i per comunicar-se entre ells i amb en Carlos utilitzen un llenguatge basat en l’onomatopeia que a poc a poc la resta de terrestres anem entenent. Aquí un exemple clar:

I així, entre xorrada i tonteria, hem començat gravant Trapezista, un tema pop que al final se’n va una mica cap a l’experimental. Hem seguit amb Ressona la immensitat (el que tant ballava en Ktena) que és una cúmbia-rock, podríem dir. Llavors, hem gravat La igualtat és la victòria, un tema que molts ja coneixeu però que us sorprendrà perquè el bombo de la bateria marca el compàs 4/4 mentre que la cançó és un 3/4 i això fa que col·lapsi el cervell. A la tornada el patró rítmic del baix recorda el d’una bulería i al final, en Ktena ha tret l’artilleria pesada, amb unes fuses i redobles punkies que us tornaran bojos. És per això que he decidit fer-me una cresta punky pels bolos. Per acabar, ens hem divertit amb Sydney de la Amazonia, un swing que acaba amb un rollo tribal que us durà directes a l’Amazones per conèixer les tribus aïllades de les que parla la cançó.

La diversitat estílistica també ha arribat a la cuina. Avui hem menjat llenties amb xoriçets i ceba que vaig preparar ahir de matinada i ha fet les delícies d’aquesta trupe de golafres. Tornarem a l’estudi dilluns, amb les piles carregades! Sóc feliç, FELIÇ amb majúscules.

Bon cap de setmana!